Comitetul de Reorganizare a Partidului Comunist Român aduce omagiul său tuturor femeilor, cea mai frumoasa jumatate a lumii! Cu prilejul zilei de 8 Martie, Ziua internațională a Femeilor Militante, care, astăzi împlinește 100 de ani de la prima sa sarbătorire chiar dacă abia în anul 1975 a fost declarat „Anul Internaţional al Femeii” de Organizaţia
Naţiunilor Unite (ONU).
Trebuie amintit că această zi a fost impusă în conștiința umanității de lupta femeilor militante de orientare socialistă și comunistă, de-a lungul a peste 100 de ani, dând numeroase jertfe, Aducem la cunoștința opiniei publice românești că femeile militante din întreaga lume s-au adunat din nou, pentru a marca acest jubileu, în capitala Venezuelei, Caracas, într-o Conferință Mondială a Femeilor-WWC.
Manifestarea se desfășoară între 4 și 8 martie și la ea participă și reprezentanta femeilor militante comuniste, tovarășa Mona Agrigoroaiei, 26 ani, masterand în științe politice.
Președinte Petre Ignatencu
Cuvântarea tovarășei Mona Agrigoroaiei , reprezentantă a militantelor comuniste din România la Conferința Mondială a Femeilor – Caracas 2011
Stimați delegați la această mare Conferință, a noastră, a femeilor militante de pe întreg globul, stimată conducere a Republicii Bolivariene a Venezuelei, gazda noastră, iubite tovarășe și tovarăși!
Am onoarea deosebită de a mă adresa Conferinței în numele organizațiilor de femei militante ale:
1. Partidului Comunist Român, aflat după peste 20 de ani de inactivitate forțată, după evenimentele din decembrie 1989, aflat acum în proces de reorganizare și reactivare;
2. Asociației Militanților pentru Pace, Egalitate și Progres Social ”SCÂNTEIA”;
3. Asociației de Prietenie Româno Venezueleană ”Simon Bolivar”
4. Asociația ”Che Guevara” România.
De asemenea sunt mandatată să transmit un călduros salut din partea femeilor militante din Partidul Social Muncitoresc din Albania.
În numele femeilor muncitoare din România, care formează majoritatea în rândul femeilor, atât din țara noastră, cât și din întreaga lume, trimitem salutul nostru călduros acestei Conferințe Internaționale a Femeilor și ii urăm mult succes în misiunea pe care și-a asumat-o, aceea de a trezi conștiința femeilor muncitoare din intreaga lume în vederea luptei pentru emancipare deplină și progres social.
Istoria a arătat că fără participarea femeilor muncitoare, adică a jumătății celei mai asuprite a maselor muncitoare, nici o luptă revolutionară nu poate fi incununată cu succes. Istoria consemnează că femeile muncitoare au participat întotdeauna în număr mare la luptele revoluționare pentru eliberare socială și națională și în unele cazuri au dat chiar lideri revoluționari, de pildă Ioana d’Arc in Evul Mediu, iar în epoca modernă și contemporană Louise Michel, luptătoare neânfricată în primele rânduri ale Comunei din Paris din 1871, Rosa Luxemburg, lider al revoluției germane din 1918-1919, Jiang Qing, sotia lui Mao Zedong, Elena Ceausescu, soția marelui lider român și martir al clasei muncitoare Nicolae Ceausescu.
În prezent este nevoie de militantismul femeilor muncitoare pentru ca lupta internationala impotriva imperialismului, pentru o lume mai bună si mai dreaptă, pentru socialism, sa aiba succes. Si aceasta luptă poate avea succes numai dacă este condusă de avangarda proletariatului și a tuturor celor asupriti, anume de comuniștii secolului XXI. Istoria a demonstrat ca numai hegemonia comuniștilor poate asigura succesul real al luptei antiimperialiste si anticapitaliste. Istoria a demonstrat de asemenea că numai socialismul, numai conducerea statului de catre comuniști poate asigura femeilor egalitatea reală în drepturi cu bărbații, visată de atâtea secole. Să ne amintim că în țările care au avut sau mai au și acum regimuri comuniste, înainte de venirea acestora la putere, femeile nici măcar drept de vot nu aveau, nu mai vorbim de salarii egale cu ale bărbaților. Ei bine, tocmai comuniștii au fost cei care au dat femeilor drepturi egale cu bărbații, drept de vot și salariu egal cu al bărbaților la muncă egală cu a acestora. Țara noastra ilustreaza foarte bine aceasta regula, la noi comunistii nu numai că au facut posibile lucrurile amintite mai sus dar au dat prima femeie ministru din lume, este vorba de Ana Pauker, ministru de externe al Romaniei intre 1947-1952. Important este faptul că ea a fost prima femeie ministru din istoria lumii, și nu intr-o țară capitalistă așa-zis „democratică” ci intr-una socialistă, condusă de avangarda poporului, comunistii.
Fie ca această conferință să contribuie la întărirea mișcării internaționale a femeilor muncitoare și a influenței ideilor comuniste de secol XXI, in această mișcare!
Trăiască Socialismul secolului XXI !
Femei muncitoare din toate tarile, uniti-va!